SOR en Aafje vernieuwen verzorgingshuis De Nieuwe Plantage

| Door IVVD

SOR_Aafje_vernieuwen_woonunit_lichtWoningcorporatie SOR en Aafje thuiszorg huizen zorghotels vernieuwen verzorgingshuis De Nieuwe Plantage in Rotterdam-Kralingen. De Nieuwe Plantage wordt omgebouwd tot een modern verpleeghuis voor persoonsgerichte, kleinschalige zorg. Op 13 maart tekenden Hassan Najja, directeur-bestuurder van SOR, en Peter Ploegsma, lid Raad van Bestuur van Aafje, een overeenkomst waarmee ze de samenwerking voor dit plan bezegelden.

SOR is eigenaar van het huis aan de Weteringstraat 225 in Rotterdam, Aafje huurt al lange tijd het hele gebouw met 127 zorg- en verpleegplaatsen. De renovatie is noodzakelijk door de veranderingen in de zorg. Daardoor wonen mensen langer thuis en verhuizen later en met een zwaardere zorgbehoefte pas naar een verpleeghuis. Het gebouw is daar in zijn huidige vorm niet geschikt voor. Vandaar dat SOR en Aafje een plan hebben ontwikkeld om De Nieuwe Plantage toekomstbestendig te maken. Na de vernieuwing huurt Aafje De Nieuwe Plantage voor ten minste 14 jaar. Het restaurant op de begane grond wordt afzonderlijk verhuurd. Hiervoor en eventuele andere beschikbare ruimtes zoekt SOR naar zorg gerelateerde partijen.

Met de verbouwing spelen Aafje en SOR in op huidige wensen voor persoonlijke zorg
In De Nieuwe Plantage worden 92 éénpersoonsstudio’s met eigen badkamer gerealiseerd. Bewoners wonen hier straks in een woongroep van negen tot twaalf bewoners. Voor iedere woongroep komt een gezamenlijke woonkamer en keuken. Elke huiskamer krijgt een eigen buitenruimte. De verbouwing duurt naar verwachting circa één jaar.

Ook andere SOR-huurders hebben baat bij de vernieuwing van De Nieuwe Plantage
Direct naast het verzorgingshuis ligt woongebouw Nieuwe Plantage en op loopafstand woongebouw Gerrit de Koker. De vernieuwde De Nieuwe Plantage keert na de renovatie ook terug als Huis van de Wijk. De omwonenden blijven dus welkom in het vernieuwde pand.

Bewoners De Nieuwe Plantage wonen tijdelijk in de Koningshof
De bewoners van de Nieuwe Plantage wonen tijdens de renovatie tijdelijk in de Koningshof in Rotterdam-Lombardijen. Dit gebouw, eveneens eigendom van SOR, is ook door de veranderingen in de zorg leeg gekomen. SOR en Aafje hebben De Koningshuis de afgelopen maanden eerst geschikt gemaakt voor de bewoners van De Nieuwe Plantage. Na de renovatie kunnen de bewoners van Aafje terug naar De Nieuwe Plantage.