Sportvelden krijgen opknapbeurt

| Door IVVD

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl heeft besloten twee kunstgrasvelden aan te leggen voor de voetbalverenigingen in Holwierde en Wagenborgen.

Daarnaast worden twee natuurgrasvelden van vv Farmsum en vv WEO gerenoveerd en krijgt de atletiekbaan van Atletiekvereniging Fivelstreek in Delfzijl een nieuwe toplaag.

Vergroten bespeelbaarheid
De gemeenteraad besloot in november 2018 om deze sportvelden te verbeteren om de bespeelbaarheid te vergroten. De natuurgrasvelden hebben een slecht werkende drainage, de toplaag is niet goed van samenstelling en te arm. Voor de aanleg van de kunstgrasvelden wordt bij vv Holwierde en vv Wagenborger Boys één natuurgrasveld omgevormd naar een kunstgrasveld. Vv Wagenborger Boys levert een trainingsveld in. Op deze manier krijgen beide verenigingen de beschikking over één kunst-grasveld en één natuurgrasveld. De atletiekbaan en een aantal onderdelen daarvan voldoen niet meer aan de huidige kwaliteitseisen van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

Stimulans voor sport en leefbaarheid
Wethouder Jan Menninga: “Door deze verbeteringen worden sporten, spelen, bewegen en gezondheid extra gestimuleerd en wordt de leefbaarheid in de dorpen en wijken vergroot. In principe zijn de kunstgrasvelden het hele jaar bespeelbaar en hoeven de verenigingen niet meer uit te wijken naar andere velden en/of zalen. Niet alleen de voetbalverenigingen, maar ook de scholen in de dorpen kunnen gebruik maken van de velden.” Het renoveren van de beide natuurgrasvelden heeft ook als doel om de bespeelbaarheid te verhogen, zodat er meer gebruik gemaakt kan worden van de velden.

Het doel van de renovatie van de atletiekbaan (en onderdelen daarvan) is dat er weer jarenlang optimaal gebruik van de atletiekbaan gemaakt kan worden zonder veel extra onderhoud. Bovendien kunnen dan in de toekomst weer officiële wedstrijden georganiseerd worden.