Standvast Wonen kiest voor langdurige samenwerking met drie vaste onderhoudsbedrijven

| Door IVVD

standvast-wonen-400x200Meer tevreden bewoners, lagere kosten, kwalitatief betere woningen en een forse energiebesparing. Dat is wat Standvast Wonen met ketensamenwerking in het planmatig onderhoud wil bereiken. Tijdens een selectieprocedure koos de woningcorporatie uit negen leveranciers drie vaste onderhoudsbedrijven: elk® (Nijmegen), Hagemans Vastgoedonderhoud (Nijmegen) en Burgers van der Wal (Doetinchem). Zij nemen de komende vijf jaar het planmatig onderhoud van de ongeveer 9.000 huurwoningen op zich. Daarvoor ondertekenden de partijen een samenwerkingsovereenkomst.

Het planmatig onderhouden van huurwoningen kost veel tijd en geld. En voor de bewoners zijn de werkzaamheden vaak vooral ‘gedoe’. Theo van Heukelom, manager Volkshuisvesting bij Standvast Wonen: “Door slim en met vaste partijen samen te werken, willen we komen tot één standaard werkwijze. Daarbij maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en kunde. Zodat het woningonderhoud zo soepel mogelijk verloopt, met meer kwaliteit, een daling van de kosten en een hogere klantwaardering.”

Gelijkwaardige partners
“We delen een grote verantwoordelijkheid en we vertrouwen op elkaars vakmanschap”, aldus Roel van Elk namens de drie onderhoudsbedrijven. “Daarbij gaan we voor een succesvolle en langdurige samenwerking. Als gelijkwaardige partners met één gezamenlijk doel.”

Zes proefprojecten in 2018
De vier organisaties starten dit jaar een zestal proefprojecten. Vooraf maken ze afspraken over de doelen die ze willen behalen. Eind 2018 evalueren de ketenpartners de resultaten van de samenwerking. Waar nodig passen ze processen en afspraken aan. In 2022 evalueren de partners de ketensamenwerking opnieuw en besluiten ze of en hoe ze verder gaan.