Start bouw sporthal in Burgum begint in september

| Door IVVD

Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen BV uit Goor/Deventer mag, samen met Pranger-Rosier Installaties uit Dokkum, de sporthal in Burgum bouwen. Woensdag 17 juli 2019 werd de overeenkomst door alle partijen ondertekend.

Vlnr: Fons Haafkes (directeur Haafkes en Zonen BV) Wethouder Gelbrig Hoekstra-Mozes, Marc Mulder (directeur Pranger-Rosier)

Wethouder Gelbrig Hoekstra-Mozes tekende namens de gemeente Tytsjerksteradiel. “Na de eerste fase planvorming, samen met het burgerinitiatief, kunnen we nu de volgende stap zetten en dat is het starten van de bouw”. Namens Haafkens en Zonen tekende directeur Fons Haafkes en namens Pranger-Rosier directeur Marc Mulder. “We zijn erg blij met de opdracht. We bouwen ruimte en ruimte smoort de drukte,” aldus Fons Haafkes.

Gemeente Tytsjerksteradiel hecht bij de bouw van de nieuwe sporthal veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Het aannemersbedrijf uit Goor is hierin een uitstekende partner. Het aannemersbedrijf heeft al contacten met lokale en regionale leveranciers en onderaannemers om ook hen te betrekken bij het bouwen van de nieuwe sporthal.

De planning is dat de start van de bouw begin september is en dat de nieuwe hal volgend jaar herfst haar deuren opent.