Start verkoop energieneutrale en gasloze woningen aan Laan van Bellevue Maastricht

| Door IVVD

De verkoop van Laan van Bellevue – fase 1 aan de Groene Loper in Maastricht gaat van start. Energieneutrale en gasloze stadswoningen, herenhuizen en appartementen aan een rustige, groene laan, dát is fase 1 van deelplan Laan van Bellevue. De woningen van deze fase worden gebouwd tussen de Professor Cobbenhagenstraat en de Quixstraat én aan de overkant naast de Lourdeskerk vanaf de Voltastraat tot aan de voormalige boksschool. In deze fase gaan 53 stadswoningen en herenhuizen én 15 appartementen, waaronder één penthouse, in de verkoop.

ballast-nedam-400x250De Groene Loper
Brede, groene lanen met grote bomen; het zijn al eeuwenlang geliefde plekken in grote steden. Midden in het stadse leven, maar toch omringd door groen en ruimte. De twee kilometer lange Groene Loper in Maastricht loopt over de nieuwe A2-tunnel en is van alle kanten goed bereikbaar.

Op de Groene Loper aan de President Rooseveltlaan in Maastricht realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren meer dan 1.000 woningen en appartementen. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Het project bestaat uit verschillende deelprojecten in meerdere fasen. De verkoop van fase 1 van deelplan Laan van Bellevue aan de Groene Loper gaat nu van start.

Laan van Bellevue – fase 1
Door een selectie van verschillende architecten, DAT Architecten, Hilberink Bosch Architecten en Atelier Brink onder supervisie van West8 en Humblé, Martens & Willems Architecten, ontstaat een indrukwekkend, gevarieerd straatbeeld aan de Groene Loper. De ruime stadswoningen, herenhuizen en appartementen met balkon zijn ieder ontworpen met oog voor detail in de gevels en worden gebouwd met uiterst kwalitatieve bouwmaterialen.

In het totaal zijn er 13 verschillende woningtypen, zeven verschillende appartementen en één penthouse. De stadswoningen en herenhuizen variëren in grootte en hebben een woonoppervlakte van 118 m² tot 211 m². Meerdere woningen bieden de mogelijkheid tot het creëren van een extra verdieping, waardoor er meer ruimte ontstaat voor een groot gezin of een werkplek aan huis. Daarnaast zijn er verschillende uitbouwopties voor de woningen.

De zeven verschillende appartementen zijn drie- of vierkamer appartementen en hebben een woonoppervlakte van 77 m² tot 147 m². Het penthouse van het complex bevindt zich op de vierde verdieping. Het penthouse heeft een woonoppervlakte 195 m² en biedt een uitzicht van maar liefst 270 graden.