Stroomversnelling overhandigt VolkerWessels certificaat NOM Keur voor nieuwbouwconcept MorgenWonen

| Door IVVD

volkerwessels-400x225VolkerWessels ontving 5 juni het certificaat NOM Keur voor haar nieuwbouwconcept MorgenWonen NOM (nul-op-de-meter). Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling, overhandigde het certificaat aan directeur Marinus den Harder op de Provada.

NOM Keur
NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en garandeert dat de woning de beloofde prestaties levert. Het keurmerk geeft bewoners en/of gebouweigenaren de zekerheid dat zij een betrouwbaar product afnemen. Criteria voor NOM Keur zijn niet alleen van technische aard. Er wordt ook gekeken naar kwaliteitskenmerken zoals comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners. Een NOM-woning is aardgasloos en levert zelf de energie die nodig is voor verwarming, warm tapwater en huishoudelijk gebruik. Daardoor is een NOM-woning klaar voor een toekomst zonder fossiele energie en draagt bij aan de klimaatdoelen die het kabinet zich heeft gesteld.

MorgenWonen
VolkerWessels positioneert zich met MorgenWonen als één van de koplopers in de markt. MorgenWonen is niet alleen nul-op-de-meter, maar wordt ook nog eens binnen één dag in elkaar gezet. MorgenWonen is een product dat zowel voor de huur- als de koopmarkt beschikbaar is.
VolkerWessels verenigt met MorgenWonen kwalitatief hoogwaardig wonen met een hoge standaard op het gebied van duurzaamheid en draagt daarmee bij aan de beschikbaarheid van comfortabele, gezonde en betaalbare woningen. Woningen die inspelen op de behoeften en wensen van mens en maatschappij. Levenskwaliteit gaat immers ook over duurzaamheid. Over het besef dat we aan de volgende generaties een leefbare aarde willen overdragen.

Stroomversnelling
Stroomversnelling is een brede coalitie van corporaties, marktpartijen, netwerkbedrijven en gemeenten die gezamenlijk de schouders zetten onder de transitie naar een energieneutrale gebouwde omgeving. De leden van Stroomversnelling hebben bewezen dat er voor bestaande woningen goede nul-op-de-meterrenovatieconcepten zijn en ontwikkelden een hoge standaard voor zowel NOM-renovaties als voor NOM-nieuwbouw.

Leen van Dijke: “Graag complimenteer ik VolkerWessels met dit bereikte resultaat. Met NOM Keur biedt zij kopers een gegarandeerde energie- en comfortprestatie van hun woning. Zowel de bewoners als de banken die de hypotheek verstrekken hebben de zekerheid van beheersbare maandlasten die niet alleen gebaseerd zijn op de belofte van de bouwer; de kwaliteit is objectief getoetst. Die kwaliteitswaarborg verdient het om de nieuwe norm te worden in de bouw. Dan kan de bouwer zich in de markt kwalitatief onderscheiden en koopt de woningeigenaar/bewoner een gegarandeerde goede woning.”