Studentenhuisvester SSH lanceert campagne “SSH Duurzaam”

| Door IVVD

SSH, een studentenhuisvester van Utrecht, heeft de campagne SSH Duurzaam gelanceerd. Het beleid waarmee de SSH streeft naar een CO2 neutrale organisatie in 2050! Het programma bestaat uit investeringen in de verduurzaming van woningen en maatregelen om het voor onze bewoners gemakkelijker te maken om zelf duurzame keuzes te maken.

De komende jaren verduurzaamt de SSH haar panden. De ingrepen reiken van het installeren van ledverlichting tot uitgebreide renovatie van (monumentale) panden.

Naast onze woongebouwen maken ook de SSH-kantoren gebruik van 100% Nederlandse windenergie. Het hoofdkantoor is aangesloten op stadswarmte en er liggen zonnepanelen op het die stroom opwekken voor buurtgenoten. De doelstelling is dat de kantoren de komende drie jaar 15% minder energie gaan gebruiken dan in de afgelopen drie jaar.

De doelstelling valt of staat bij de medewerking van de bewoners. De panden kunnen bijvoorbeeld heel goed zijn geïsoleerd maar als een bewoner het raam openzet terwijl de verwarming vol aan staat heeft dat alsnog weinig effect. Daarom willen worden bewoners geholpen om hier bewuster mee om te gaan. Om onze bewoners te motiveren tot duurzamer gedrag voeren we campagne. Vandaag beginnen we met de introductie van ons duurzaamheidsbeleid en de komende jaren richt we ons op gedragsverandering en nieuwe initiatieven.

Klimaatverandering tegengaan is een kwestie van doen. Met een ondernemende houding en de wil om te investeren, besparen we iedere dag. Zo simpel is het.