Subsidie voor energieneutraal zwembad Nieuwenhagen

| Door IVVD

De provincie geeft 300.000 euro subsidie voor de bouw van een energieneutraal nieuw zwembad in Nieuwenhagen, gemeente Landgraaf.

In een energieneutraal zwembad verzorgen zonnepanelen de elektriciteitsvoorziening en wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen. Het zwemwater wordt schoon gehouden via elektrolyse en niet met het traditionele chloor. Er zijn geen aansluitingen op gas.

Gezondheid verbeteren
De provincie geeft de subsidie omdat het past binnen de projecten om de gezondheid van inwoners van Parkstad te verbeteren. Ook sluit de komst van een energieneutraal zwembad aan bij het energie- en duurzaamheidsbeleid van de provincie.

Beweegbare bodem
Het nieuwe bad komt vlakbij en in de plaats van het huidige verouderde zwembad In de Bende. Het nieuwe bad wordt 25 bij 10 meter en krijgt een beweegbare bodem. Die kan tot maximaal twee meter diep dalen.

2021 klaar
Begin volgend jaar wordt met de bouw van het nieuwe energieneutrale zwembad begonnen. Het moet in het voorjaar van 2021 klaar zijn. Het nieuwe zwembad kost in totaal vier miljoen euro.

Bron: 1Limburg