Syntrus Achmea nu ook in intramurale woningen voor een licht-verstandelijke beperking

| Door IVVD

Het zorgvastgoedfonds Achmea Dutch Health Care Property Fund heeft 44 intramurale wooneenheden gekocht in Arnhem, bestemd voor bewoners met een licht-verstandelijke beperking.

Het nieuwe complex, inclusief gemeenschappelijke ruimtes, wordt langjarig verhuurd aan stichting Siza. De wooneenheden aan de Eimerssingel in de wijk Malburgen bestaan uit studio’s van circa 37 m2 en tweekamerappartementen tussen de 44 m2 en 51 m2. Elke eenheid beschikt over eigen sanitair en een eigen keukenblokje. De grotere appartementen zijn ook geschikt voor echtparen of stellen. Op alle etages is een kantoor aanwezig voor begeleiding.

De woonvoorzieningen voldoen aan de functionele eisen voor zelfstandig wonen met zorg en begeleiding en zijn goed alternatief aanwendbaar. Dagbestedingsruimten, huiskamers en ontmoetingsruimtes zijn op de begane grond en hebben een eigen entree. De dagbestedingsruimte is voor cliënten van Siza die uit de directe omgeving komen.

De bouw van het complex is inmiddels gestart. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2022 en het gebouw zal bij oplevering een energielabel A hebben en een gemiddelde GPR score van minimaal 7,5.

“De aankoop past in de strategie om te investeren in inclusieve wijken waar mensen met en zonder zorgvraag samen wonen en werken”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Daarnaast dragen we met deze ontwikkeling bij aan de verdere vernieuwing van de wijk Malburgen.”