Syntrus Achmea RE&F verwerft woonzorgcentrum in Maastricht

| Door IVVD

20180703-syntrus-400x250Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft het woonzorgcentrum Campagne in Maastricht verworven voor het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF). Verkoper en nieuwe hoofdhuurder is de Mosae Zorggroep.

Het centrum Campagne in de gelijknamige wijk in Maastricht omvat 57 (zorg)woningen in het gereguleerde segment, 144 intramurale woningen en negen logeerkamers voor spoedopnames. Bewoners kunnen gebruikmaken van een groot aantal voorzieningen en diensten, waaronder zorg op maat, activiteiten- en ontmoetingsruimtes, een bibliotheek, bruin café, bakker, knutselruimte, muziekkamer, boodschappenbus en handyman diensten. Het complex is volledig verhuurd.

“Door de verkoop kan Mosae zich helemaal richten op haar core business: het leveren van goede zorg aan de bewoners van de Campagne. Daarnaast realiseren wij met de ‘sale and leaseback’ een sterke verbetering van onze financiële balanspositie”, zegt Bram van de Langenberg, bestuurder van Mosae Zorggroep. “Voor de medewerkers en de bewoners van Campagne verandert er niets. De bewoners blijven huren van Mosae en ontvangen van ons de zorg die ze gewend zijn.” De transactie is tot stand gebracht door Cocon Vastgoed Management namens de Mosae Zorggroep.

Het belegd vermogen van het zorgvastgoedfonds ADHCPF neemt door de aankoop toe tot 380 miljoen euro. “We versterken daarnaast de segmenten levensloopbestendige woningen en intramurale woonzorg in de portefeuille en we verbeteren de geografische spreiding in Nederland”, zegt fondsmanager Marco Mosselman. “Ook past de belegging in onze doelstelling om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij door te investeren in modern zorgvastgoed met een goede lokale partner Voor de institutionele beleggers in het fonds is dit een uitstekende belegging.”