Syntrus Achmea scoort met zorgvastgoed een rendement met 13,1%

| Door IVVD

Het rendement op zorgvastgoed zit in 2019 bij Syntrus Achmea met 13,1% opnieuw ruim boven de absolute return benchmark van 7,0 procent.

Woonzorglocatie Veldhuis in Apeldoorn

In Apeldoorn een kocht Syntrus een prijswinnend woon- en zorgcomplex, dat is gerealiseerd volgens de principes van het ‘passief bouwen’; dankzij een uitmuntende isolatie is nauwelijks energie nodig voor de verwarming. IVVD was bij de rondleiding.

Met de effecten van de corona crisis en de nieuwe anderhalve meter samenleving houdt Syntrus Achmea voor dit jaar rekening met lagere rendementen dan vorig jaar. “Hoeveel lager is op dit moment nog moeilijk te voorspellen, maar dát er een corona-effect gaat optreden is wel duidelijk”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal. “Na jaren van dubbelcijferige resultaten is een minder rendement ook niet zo gek. Dat hoort bij een normale cyclus in de markt.”

Tegelijkertijd blijven veel onderliggende fundamenten in de vastgoedmarkt sterk, aldus Van der Wal. De maatschappelijke opgave in het zorgvastgoed segment en de interesse van beleggers blijven ondanks de crisis overeind.”