Team ERAflats gaat ook Hoge ERA’s voor Havensteder verduurzamen

| Door IVVD

In opdracht van woningcorporatie Havensteder gaat Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, 525 woningen in Rotterdam Ommoord verduurzamen. Op dinsdag 14 januari ondertekenden beide partijen hiervoor het contract. Met het verbeteronderhoud worden drie van de vier ERAflats, die samen bekend staan als de 4 Hoge ERA’s, toekomstproof gemaakt.

De ondertekening is een eerste stap naar meer wooncomfort en duurzamere woningen voor de huurders van Havensteder aan de Zernikeplaats, Einsteinplaats en Debeijeweg in Rotterdam Ommoord. De isolatie van de gebouwen wordt verbeterd en installaties worden vernieuwd. Ook krijgen de gebouwen een aangepaste uitstraling. De meeste woningen krijgen een nieuwe keuken en badkamer en alle woningen een nieuwe toiletruimte.

Samenspraak met bewoners
“Wat we precies gaan doen, staat nog niet volledig vast. Dat stemmen we de komende tijd graag af in samenspraak met de bewoners. Het is belangrijk dat ook zij zich in de aanpak kunnen vinden. Wel staat vast dat alle woningen verbeterd worden naar een ‘label A’ en dat de flats voorbereid worden op volledig aardgasvrij”, aldus Hedy van den Berk, directeur-bestuurder bij Havensteder.

Expertise met flats
Havensteder heeft opnieuw gekozen voor samenwerking met Team ERAflats. “Het blijft een bijzonder compliment als een opdrachtgever opnieuw haar vertrouwen uitspreekt in onze aanpak” vertelt Jurgen Weerdenburg namens Team ERAflats. “We kijken ernaar uit om ook deze woningen van de markante flats die we ooit zelf gebouwd hebben, een tweede leven te geven. De werkzaamheden brengen voor bewoners overlast met zich mee, dat kunnen we helaas niet voorkomen. Gelukkig kunnen zij daarna wel genieten van hun vernieuwde, duurzame woning met meer wooncomfort. Daar doen we het voor!”

Start werkzaamheden in najaar 2020
Havensteder en Team ERAflats starten op korte termijn het participatietraject met bewoners. Wanneer meer dan 70% instemt met de plannen, starten de werkzaamheden naar verwachting in het najaar van 2020. Deze zijn dan in de zomer van 2022 afgerond. A3 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de plannen.