Tennishal omgebouwd tot multidisciplinaire fysiotherapiepraktijk

| Door IVVD

triforaTV Enschede FM meldt dat Sport & gezondheidsclub Trifora nieuwe stappen zet om zich te ontwikkelen tot vitaliteitscentrum. Eén van de indoor tennisbanen wordt omgebouwd tot fysiotherapiepraktijk naar Amerikaans voorbeeld, met gebruik van zwembad.

De fysiotherapiepraktijk wordt autonoom gerund door Pro-F aan de Oldenzaalsestraat. Die heeft sinds twee jaar al een paar kleinere behandelruimtes bij Trifora en zal per 1 januari helemaal overgaan naar de veel grotere ruimte aan de Kotkampweg. Daar kan Pro-F uitgroeien tot de multidisciplinaire praktijk zoals je die met name in Amerika veel ziet. “Dat is echt onze droom”, aldus bedrijfseconoom Ralph Speelman, mede-oprichter en eigenaar van Pro-F.

Bijzonder is dat de fysiotherapieklanten van Pro-F gebruik kunnen maken van alle faciliteiten van Trifora, zoals de fitnessapparatuur, de spinningzaal, het zwembad en een scala aan gespecialiseerde gezondheidsadviseurs, onder wie een sportdiëtiste. Andersom kunnen clubleden van Trifora bij de therapeuten van Pro-F terecht voor bijvoorbeeld een behandelplan en persoonlijke begeleiding.

Die aanvulling over en weer is bijzonder, stelt Ralph Speelman. “Zo ken ik geen fysiotherapiepraktijk met een zwembad. Ja, Papendal misschien, maar dat is alleen gericht op topsporters. Dat is een van onze doelgroepen; de selecties van FC Twente trainen bij ons. Maar we zijn er voor iedereen. Trainen in het water is ideaal voor bijvoorbeeld sporters die snel willen revalideren na een knie-operatie. Maar ook voor ouderen die een nieuwe heup hebben gekregen.”

Bron: TV Enschede FM