Textielafval krijgt tweede leven in UM gebouw

| Door IVVD

circulairBinnenkort komen in het bestuursgebouw van de UM geluiddempende wandpanelen die zijn gemaakt van textielafval. Deze panelen zijn gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo draagt de UM bij aan het verminderen van de wereldwijde textielafvalberg, wordt de arbeidsparticipatie in Nederland bevorderd én krijgen de medewerkers van de UM een betere werkplek.

Duurzaamheid
De UM heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Het gaat daarbij om meer dan gescheiden afval en zonnepanelen. Via de drieluik people, planet, profit wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn om bij te dragen aan een betere wereld. Voor wat betreft people is welzijn en betrokkenheid van medewerkers en studenten een belangrijk thema. In het bestuursgebouw zijn kantoren met een slechte akoestiek. Geluiddempende panelen zijn hiervoor een goede oplossing en kunnen zorgen voor een betere werkplek.

Win-Win
“Binnen de UM hebben we een goed systeem voor afvalscheiding. Zo dragen wij bij aan een beter milieu. Maar we hebben ook oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Via projecten als bijvoorbeeld 4Limburg doen wij onderzoek naar mogelijkheden om ook hen te laten participeren in het arbeidsproces”, aldus Erwin Kuil, directeur Facility Services. “De leverancier van de wandpanelen leidt mensen op die moeite hebben met het vinden en houden van een baan en laat hen nieuwe producten maken van afgeschreven goederen. De keuze voor i-did als één van onze nieuwe leveranciers past dus perfect bij onze universiteit”.