Transformatie met de modernste technieken

| Door IVVD

stadhuis_almeloHet oude stadhuis van de gemeente Almelo wordt niet gesloopt maar wordt verbouwd tot een appartementencomplex met 85 appartementen, horeca, dienstverlening, zorg en gezondheid.

Stichting projectbureau Hergebruik gebouwen, BPD Ontwikkeling, Leverink & Assen Groep en de gemeente Almelo, hebben een overeenkomst gesloten inzake de overdracht van het project “hergebruik het oude stadhuis”.

De directies hebben een kennismakingsbijeenkomst gehad met wethouder Irene ten Seldam en hebben afgesproken dat zij zo spoedig mogelijk in overleg gaan om tot een verkoop- en herontwikkelings/realisatieovereenkomst “oude stadhuis” te komen. Bij deze overeenkomst zullen de kaders die door de raad van de gemeente Almelo zijn vastgesteld op 14 juni 2016 als uitgangspunt dienen.

Het voormalige stadhuis te Almelo behoort met 17.250 m2 tot een van de grootste transformatieprojecten van Nederland. Bij de transformatie en herbestemming zullen de modernste technieken op het gebied van energieneutraal en duurzaamheid leidend zijn. De ontwikkelaars presenteren binnenkort hun plannen.