Transformatie oude stadhuis Almelo

| Door IVVD

De plannen zijn rond. Het oude stadhuis van Almelo wordt de aankomende twee jaar getransformeerd tot een nieuwe woon- en leefomgeving: Het Stads Huis. Dit gebeurt door ontwikkelaar BPD, onder projectleiding van Kroon BV. In het wooncomplex zal naast de 90 appartementen, ook ruimte zijn voor sport-, theater-, en horecavoorzieningen. Een groot project waar Arrange Integrated nauw bij betrokken is. Als exploitatie partner zullen zij community management voor de bewoners van Het Stads Huis verzorgen. Tevens zal Arrange Integrated tijdens én na de bouw optreden als facilitair dienstverlener.

Een concept voor de toekomst
Arrange Integrated heeft een toekomstbestendig concept gecreëerd, passend bij de verschillende gebruikersgroepen van Het Stads Huis. Het Stads Huis vormt een multifunctioneel gebouw midden in de binnenstad van Almelo. Het wordt een plek waar bewoners comfortabel en stads kunnen wonen in de Almelose binnenstad, mét prachtig uitzicht. Daarnaast kunnen de bewoners gebruik maken van sport-, theater-, en horecavoorzieningen. Tevens zal het complex flexwerkplekken beschikbaar stellen voor de (zelfstandig) werkende Almeloërs. Het pand van Het Stads Huis is een beleving die het stadscentrum van Almelo diepgang geeft. Van kunst en cultuur, tot horeca, sporten en een groene beleving. Het Stads Huis biedt het allemaal.

Pancras Evers, Directeur Arrange Integrated, vertelt: “Wij zijn erg geïnspireerd door de ambitie van Het Stads Huis en geloven dat het een mooie plek gaat innemen in Almelo. Het concept past uitstekend bij onze drive, om werken en wonen leuker te maken voor de toekomstige bewoners van Het Stads Huis.”

Voor ieder wat wils
De nieuwe bewoners van Het Stads Huis kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de community. De Community Manager maakt iedere dag persoonlijk contact met de bewoners en gebruikers in de mixed-use omgeving, zodat de diensten en evenementen altijd aansluiten bij de wensen. De dienstverlening wordt zowel offline als online aangeboden en is volledig pay per use. Zo kan men ervoor kiezen om volledige ontzorging voor thuis af te nemen, waarbij de planten water worden gegeven, de was wordt gedaan en de ramen worden gelapt. ZZP’ers uit Almelo kunnen een membership card afnemen voor horeca en vergaderen.

Een mooie samenwerking
Ook Niek Schipper, Directeur Kroon BV, is erg enthousiast over het project en de samenwerking. “Ontspannen door ontzorgen, dat is mijn filosofie en voor mij is Arrange Integrated de ideale partner om deze filosofie te waarborgen. Daarom gaan wij een langdurige samenwerking aan, waarbij Arrange Integrated ons voorziet van een Community Manager. Voor mij is het belangrijk dat deze vanuit een juiste organisatie komt, die begrijpt wat ik wil. Iemand met een hands-on mentaliteit, maar ook iemand die gevoel en begrip heeft voor de bewoners.” aldus Schipper, die namens ontwikkelaar BPD het woord voert.