Transformatie school van Albeda College naar woningen

| Door IVVD

vrom_Albeda-400x250Het Albeda College heeft het schoolgebouw aan de Mathenesserlaan 321 in Rotterdam verkocht aan VORM. Het object van circa 8.000 m² is gebouwd in 1968 als kantoorgebouw en bestaat uit acht bouwlagen met een kelder op 1.437 m² eigen grond.

Het object is in 1994 gerenoveerd en geschikt gemaakt voor gebruik als school. Momenteel biedt het Albeda College onderdak aan het Taal- en Rekencentrum, Orthopedagogen, Educatie en de VAVO Rijnmond en zal dit tot en met het schooljaar 2017 / 2018 blijven doen. Direct daaropvolgend zal VORM starten met de transformatie van het pand.

Het object ligt in het westelijke deel van Rotterdam in de wijk Middelland op de kruising van de Mathenesserlaan en de Heemraadssingel. De bebouwing aan deze straten bestaat hoofdzakelijk uit herenhuizen, waarvan een deel wordt gebruikt als kantoor en een deel als woningen.

De koper, VORM uit Papendrecht, is voornemens om het object te transformeren naar circa 50 appartementen en 3 penthouses waarbij parkeergelegenheid op eigen terrein wordt aangeboden.