Unieke transformatie voormalige kantoorpand Octrooiraad Den Haag

| Door IVVD

kantoorpand_octrooiraad_den_haag-400x250BAM Wonen heeft de overeenkomst ondertekend voor de transformatie van een voormalig kantoor in het Benoordenhout in Den Haag. In dit pand was ooit de Octrooiraad gevestigd. BAM Wonen transformeert het pand naar 54 appartementen en vier penthouses. Alle woningen zijn bestemd voor de verkoop. De start van de transformatie is naar verwachting einde van dit jaar.

Woningen
In totaal worden 54 appartementen (van 77 m2 tot 250 m2) en vier penthouses (van 196 m2 tot 226 m2) ontwikkeld. De nieuwe achtergevel wordt ingepast in de architectuur en maakt het mogelijk dat hier royale buitenruimtes op de zonzijde worden gerealiseerd. Daarnaast is er bij de afwerking veel aandacht voor luxe en details en bieden de woningen comfortabele extra’s, zoals ruime individuele bergingen, gemeenschappelijke en goed bereikbare fietsenbergingen en beschikbaarheid van gastenkamers voor logés.

Locatie
Het Willem Witsenplein ligt midden in het Benoordenhout, een goed verzorgde jaren ’30-wijk met veel groen vlakbij Landgoed Clingendael, het Haagse Bos en het centrum van de stad. Benoordenhout is niet voor niets een van de meeste geliefde wijken van Den Haag.