Nu beschikbaar: de Scholen Energiebespaarlening

| Door IVVD

De Scholen Energiebespaarlening is vanaf vandaag beschikbaar. Gelanceerd voor schoolbesturen die willen verduurzamen maar daarvoor geen, of beperkte middelen hebben.

Deze lening heeft zeer gunstige voorwaarden en is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rabobank. Het is een belangrijke bouwsteen binnen de schooldakrevolutie want de lening neemt een flinke obstakel voor schoolbesturen weg. Investeren in energiebesparende maatregelen en zonnepanelen, is vanaf nu voor elk schoolbestuur bereikbaar.


Voordelen
Door middel van deze lening kunnen scholen energie- en CO2-besparende maatregelen financieren met weinig tot geen negatieve impact op de eigen liquiditeit. Met een looptijd van 15 jaar en een maatschappelijke rente is in de meeste gevallen zelfs een positieve cashflow vanaf het eerste jaar al mogelijk doordat de jaarlijkse aflossingskosten lager zijn dan de gerealiseerde besparing op de energierekening. Deze besparing kan ten goede komen aan de primaire taak: het onderwijs.

Meer weten over de lening of de aanvraagprocedure?
Kijk op de website van de schooldakrevolutie.