Vechtdal Wonen levert 15 Tiny Houses op in Hardenberg

| Door IVVD

De Vogelbuurt in Hardenberg heeft er een klein buurtje bij. 3 maanden geleden was het nog braakliggend terrein, maar dankzij een goede samenwerking tussen Gemeente Hardenberg, Provincie Overijssel en omwonenden staan er nu 15 Tiny Houses. Deze woningen zijn beschikbaar voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een tijdelijke woning.

Afgelopen dinsdagmiddag werd de afronding van dit project gevierd. Er was veel belangstelling van omwonenden en andere bezoekers, iedereen wilde graag even binnenkijken in een ‘Tiny House’. Bezoekers waren verrast over de mooie afwerking en de slimme indeling van de 29 m2. De woningen zijn geheel in de fabriek gebouwd, waar ze na een korte voorbereidingsperiode direct op locatie geplaatst zijn. Op deze manier was er weinig overlast voor de omgeving.

Grote verandering voor de buurt
Ondanks de grote verandering van de woonomgeving waren buurtbewoners positief. ‘We waren gewend aan een groot grasveld in deze buurt, natuurlijk is het dan jammer dat er plannen zijn om hierop te gaan bouwen. Maar gelukkig ziet er allemaal zeer netjes uit en hebben we weinig overlast gehad. Ik hoop dat het een verrijking voor de buurt is. Aldus een buurtbewoner.

7 huurders
Inmiddels hebben 7 huurders een plekje gevonden in een Tiny House. Via de website van Vechtdal Wonen kan men zich aanmelden voor deze woningen. In afstemming met het Samen doen team wordt er besproken of een Tiny House bij de persoonlijke situatie past. De woningen zijn geschikt voor maximaal twee personen en mogen maximaal twee jaar bewoond worden. Ondertussen moet men op zoek naar een andere woning.

In de gemeente Hardenberg is er een wachtlijst voor woningzoekenden. Voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning, maar niet snel genoeg in aanmerking komen, blijft het erg lastig om op zeer korte termijn een geschikte woonplek te vinden. Zij hebben weinig tot geen inschrijftijd opgebouwd bij een woningcorporatie, maar hebben wél dringend een woning nodig. Met deze 15 Tiny Houses in Hardenberg hoopt Vechtdal Wonen hiermee een oplossing te bieden voor deze woningzoekenden.