Verpleegstersflat omgebouwd tot studentenwoning

| Door IVVD

In Nijmegen wordt het Transitorium omgebouwd tot studentenwoningen. Samen met wethouder Harriët Tiemens gaf gedeputeerde Peter Kerris maandag 7 oktober 2019 het startsein voor de verbouwing van de voormalige verpleegsterflat.

Betaalbaar Wonen
Het 17 verdiepingen tellende Transitorium aan het Geert Groteplein in Nijmegen staat al enige jaren leeg. Met steun van Steengoed Benutten richt Stichting Studentenhuisvesting (SSH) hier 160 duurzame studentenappartementen in die worden verhuurd tegen betaalbare prijzen. Ze richten het gebouw duurzaam in met zonnepanelen en gekoppeld aan de warmte-koudeopslag van het Radboud UMC.

Woningnood te lijf
Gedeputeerde Peter Kerris: ‘Met Steengoed Benutten gaan we de leegstand te lijf. Dat is hard nodig want de woningnood in Gelderland is hoog. Voor starters, maar zeker ook voor studenten. Nergens groeit het woningtekort zo snel als in Nijmegen. Met dit project behouden we het historische pand voor Nijmegen en maken we ruimte voor 160 duurzame en betaalbare studentenwoningen. Zo maken we samen werk van wonen!’

De nieuwe studentenappartementen moeten januari 2021 worden opgeleverd.

Bron: Provincie Gelderland