Voormalige verzorgingshuis in Venray krijgt tweede leven

| Door IVVD

wonenlimburg-400x250Donderdag 8 maart verhuizen de laatste bewoners van Schuttersveld naar hun nieuwe stek van de Zorggroep. Wij zijn, als eigenaar van het gebouw, in nauwe samenwerking met gemeente Venray en een aantal maatschappelijke organisaties al volop met de plannen voor het vervolg bezig. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de nieuwe bewoners tegen het eind van de zomer hun intrek nemen.

Op de 2e en 3e verdieping van het voormalige verzorgingshuis komen 35 tijdelijke individuele huurwoningen, zogenaamde kompaswoningen. Daarvan zijn 4 appartementen (type Familie) geschikt voor kleine gezinnen, 21 appartementen (type Duo) voor maximaal 2 personen en 10 studio’s (type Studio) voor alleenstaanden. Het belooft een levendige woonomgeving te worden. Van de nieuwe bewoners wordt namelijk een actieve bijdrage verwacht. Elkaar helpen waar het kan en samen zorgen voor een fijn leefbaar woongebouw.

Maatschappelijke invulling
De levendige omgeving wordt ook versterkt door de overige invulling van het gebouw. De begane grond, 1e en 4e verdieping worden verhuurd aan maatschappelijke organisaties. Deze maatschappelijke (zorg)partner(s) gaan een bijdrage leveren aan het beheer en de leefbaarheid van het gebouw en de omgeving. Zodat het een plek wordt waar zorg en wonen onder één dak plaatsvindt. Een plek die een positieve uitstraling en functie heeft in de buurt. Stichting Kapstok blijft de huidige ruimte op de 4e verdieping houden.

Tweede leven
Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “De ontwikkelingen in de zorg, die leiden tot de sluiting van de traditionele verzorgingshuizen, vormen een flinke uitdaging. Wonen Limburg en de gemeente zijn blij dat het gelukt is een ‘tweede leven’ aan Schuttersveld te geven, passend binnen de doelen die wij met gemeente Venray en de Huurdersorganisatie hebben vastgesteld in de prestatieafspraken.”

Verhuur kompaswoningen
De huurprijs van de kompaswoningen varieert tussen de € 378,- en € 556,- excl. servicekosten. Voor jongeren onder de 23 jaar is huurtoeslag mogelijk voor het type Studio. Woningzoekenden boven de 23 jaar kunnen voor alle types voor huurtoeslag in aanmerking komen, mits aan de inkomensvoorwaarden voldaan. In het voorjaar wordt, via www.thuisinlimburg.nl, gestart met de verhuur van de kompaswoningen.