Werkplekconcept voor de anderhalve-meter-economie

| Door IVVD

Cushman & Wakefield lanceert vandaag wereldwijd het 6 Feet Office-concept met een testopstelling op het hoofdkantoor van de vastgoedadviseur in Amsterdam. Het werkplekconcept is ontwikkeld rondom de anderhalve-meter-economie waarin de wereld is beland als gevolg van de COVID-19-uitbraak. 6 Feet Office maakt het voor kantoorhoudende organisaties mogelijk om na afloop van (gedeeltelijke) lock downs, de werkplekken in hun kantoren snel, veilig en binnen de vooralsnog aanhoudende social distance-maatstaf van anderhalve meter, weer in gebruik te nemen.

6 Feet Office is ontwikkeld door de Total Workplace-strategen van Cushman & Wakefield met de ambitie wereldwijd bij te dragen aan veilige kantooromgevingen in het huidige en post corona-tijdperk. Hoewel de technologie heeft bewezen het thuiswerken snel en efficiënt te kunnen ondersteunen, hebben organisaties ook ervaren dat er een fundamentele behoefte is onder medewerkers om elkaar te ontmoeten en ook fysiek samen te werken om gezamenlijk ambities te realiseren. Dit naast een aantal complicerende factoren die thuiswerken met zich brengt zoals het vaak ontbreken van gezonde werkplekken en de combinatie met het thuismanagement.

Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield Netherlands: “Met ons 6 Feet Office-concept ondersteunen wij de terugkeer naar kantooromgevingen zodra lock-downs worden verruimd of opgeheven. Het wereldwijde ‘nieuwe normaal’ is een anderhalve-meter-economie, in publieke ruimtes, in winkels en dus ook op kantoren. Wij hebben de afgelopen weken wereldwijd ervaren hoe lastig organisaties en hun medewerkers het vinden om gedwongen thuis te werken en hun collega’s alleen via schermen te zien en te spreken. Daarnaast voelen wij het als een grote verantwoordelijkheid om de krachten te bundelen van onze werkplekprofessionals met vooruitstrevende marktpartijen om gezamenlijk een concept te ontwikkelen dat bedrijven helpt snel veilige en gezonde werkplekken te bieden aan medewerkers.”

Cushman & Wakefield is van mening dat een veilige en gezonde werkplek centraal staat in de toekomst van werk. 6 Feet Office maakt deel uit van Total Workplace Strategy, een service die door Cushman & Wakefield al jarenlang succesvol wordt geïmplementeerd bij organisaties wereldwijd. Het door ons Total Workplace Strategy-team ontwikkelde concept helpt bedrijven snel en kostenefficiënt weer operationeel te worden in het huidige en post-corona tijdperk.

Op dit moment bevindt het werkplekconcept zich in een testfase in het kantoor van Cushman & Wakefield in Amsterdam en wordt het samen met gezondheids- en veiligheidsexperts, kantoorgebruikers, tech-bedrijven en specialisten in facility services verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Cushman & Wakefield roept bedrijven op mee te denken en samen te werken om dit project verder te ontwikkelen om zo optimaal voorbereid terug te kunnen keren naar kantoor en veilig en gezond te kunnen werken in de anderhalve-meter-economie.