Wonen Limburg Accent koopt eerste complex in het middenhuursegment

| Door IVVD

Vanaf 1 februari neemt Wonen Limburg Accent het complex Dr. Nolenshof in Geleen over van BHG Beheer. Het betreft de eerste aankoop van onze apart opgerichte besloten vennootschap. Deze vennootschap richt zich volledig op het middenhuursegment.

De focus van Wonen Limburg ligt op het sociale huursegment. Wij vinden het echter ook belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom hebben we vorig jaar Wonen Limburg Accent opgericht. Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg: “Door het aanbod van middenhuur te verhogen, ontstaat er meer ruimte voor doorstroom. En ontstaan meer gemengde wijken en wooncomplexen, wat ten goede komt aan de vitaliteit van de woon- en leefomgeving.”

Het bedrijf ABC Capital trad op als adviseur voor de verkoper. Vincent Walland, adjunct-directeur bij ABC Capital: “De verkoop van een complex in het middensegment aan een woningcorporatie is een van de eerste verkopen tussen een particuliere belegger en een woningcorporatie. Een mooi voorbeeld om naast de kerntaak van de woningcorporatie – het realiseren van sociale huurwoningen – óók de noodzakelijke groei in het middensegment mogelijk te blijven maken.”

Het complex bestaat uit 33 appartementen met een gebruiksoppervlakte van 85-158 m². De gemiddelde huurprijs is € 823,- per maand.

Tot 1 april aanstaande kunnen de bewoners zich voor al hun huurzaken nog richten tot de huidige beheerder VB&T. Daarna kunnen ze terecht in de Wonen Limburg buurtwinkel in Sittard.