Woningstichting de Volmacht neemt 32 woningen van Mooiland over

| Door IVVD

mooiland-29-4-18-400x200Vanaf 30 april neemt Woningstichting de Volmacht 32 huurwoningen in de gemeente Aa en Hunze van ons over in de provincie Drenthe. Het gaat om woningen in de plaats Rolde. Woningstichting de Volmacht is regionaal verankerd in Aa en Hunze en daarom een logische partner voor de overname. Huurders zijn betrokken bij en geïnformeerd over de overname.

De verkoop past bij de strategie van Mooiland. We willen zichtbaar in de wijk aanwezig zijn om te weten wat er leeft en speelt. Met ons sterk verspreide bezit over heel Nederland is dat niet eenvoudig. Voor een corporatie uit de regio is dit veel makkelijker. Daarom verkleinen we de komende jaren ons werkgebied, door woningen buiten ons kerngebied Noordoost-Brabant en Gennep te verkopen aan regionaal verankerde corporaties. Dit doen we als eerste in het noordelijk deel van Nederland. Eind 2017 verkochten we bijvoorbeeld al 40 huurwoningen in de gemeente Coevorden en ons totale bezit in de provincie Friesland.

Jan Willemse, Manager Aan- en Verkoop o.g. Mooiland: “Mooiland is tevreden over de verkoop aan een regionaal verankerde organisatie. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in het bezit van de sociale huursector. Bovendien heeft Woningstichting de Volmacht dezelfde volkshuisvestelijke ambities als wij. Ook zij zetten in op betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam wonen voor haar huurders.Dat zijn voor Mooiland belangrijke randvoorwaarden voor de verkoop.”

Veranderingen voor huurders
De verkoop en de overdracht zijn zorgvuldig voorbereid door Mooiland en Woningstichting de Volmacht. Onlangs hebben de huurders van de betreffende woningen een brief ontvangen. Voor de huurders verandert er feitelijk niets, anders dan dat ze een andere verhuurder krijgen. Zij houden dezelfde huurovereenkomst met de daarbij behorende rechten en plichten en dezelfde huurprijs. Vanaf 30 april 2018 melden onze huurders hun reparatieverzoeken bij Woningstichting de Volmacht.

Jaap Boekholt, Directeur-bestuurder Woningstichting de Volmacht: “Woningstichting de Volmacht is blij met de aankoop van 32 woningen. De aankoop past prima bij onze ambities zoals verwoord in ons ondernemingsplan ‘Duurzaam dichtbij’.”