Woonbuurt in Hilversum Zuid voor jong en oud

| Door IVVD

nieuw-zuid-hilversumKinderopvang Toppie krijgt een vestiging ‘Nieuw Zuid’. De nieuw te bouwen woonbuurt in Hilversum Zuid krijgt hiermee steeds meer vorm. ‘We ontwikkelen Nieuw Zuid voor jong en oud. Het is mooi dat nu ook de allerkleinsten een plek krijgen in de nieuwe wijk’, laat Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen weten.

‘Omdat de vraag naar kinderopvang in Hilversum Zuid toeneemt, waren we op zoek naar een plek voor een extra locatie. In Nieuw Zuid komt een combinatie aan wijkfuncties, dat spreekt ons erg aan. Ook de duurzaamheid van de nieuw te bouwen panden is iets waar we voor gevallen zijn’, laten Liesbeth Schipper en Varna Vos van kinderopvang Toppie weten.

Jong en oud
Verspreid over vijf gebouwen, ontwikkelt Dudok Wonen zo’n 200 moderne en comfortabele appartementen en allerlei wijkvoorzieningen zoals een gezondheidscentrum en nu dus ook een kinderdagverblijf. De vijf gebouwen krijgen ieder een eigen uitstraling en naam en worden omgeven door fraaie groenperken. Nieuw Zuid verrijst op de plek van het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide aan de Diependaalselaan. In twee gebouwen komen woningen voor ouderen die zorg nodig hebben. In de andere drie gebouwen worden appartementen geschikt voor jong en oud gerealiseerd. De appartementen bestaan uit een mix van sociale huur en vrije sector huur.

Tweede helft 2018 klaar
Afgelopen najaar startte de aannemer met het bouwrijp maken van de bouwlocatie Nieuw Zuid. Ook is gestart met de sloop van een van de vleugels van het bestaande verzorgingshuis. Komend voorjaar start de daadwerkelijke bouw van de eerste twee gebouwen. Saphira, het gebouw van kinderopvang Toppie inkomt, is waarschijnlijk in de tweede helft van 2018 klaar.