Woonconcept verkoopt voor 48 miljoen zorgvastgoed aan Aedifica

| Door IVVD

Op 28 augustus heeft Aedifica het eigendom van de vijf gebouwen van woningcorporatie Stichting Woonconcept verworven. De conventionele aanschaffingswaarde bedraagt in totaal ca. 44 miljoen.

De Kaap – Hoogeveen
De transactie kwam tot stand na een tenderprocedure gevolgd door een heronderhandeling van de huurovereenkomsten met NNCA (de exploitant). Dat leidde voor de verkoper tot een opbrengst van ca. 48 miljoen, met name een vergoeding voor de herziening van de huurovereenkomsten van ca. 4,3 miljoen en een verkoopprijs van ca. 44 miljoen, die door Aedifica betaald is.

De vijf gebouwen zijn gelegen in residentiële wijken van de gemeente Hoogeveen. De portefeuille bestaat uit vier recente gebouwen (2012-2017) en één gebouw uit 1996 waaraan kortgeleden nog renovatiewerken werden uitgevoerd. Alle gebouwen werden specifiek voor zorgdoeleinden gebouwd. De gebouwen hebben een totale capaciteit van 340 eenheden, waarvan 242 eenheden bestemd zijn voor senioren met hoge zorgbehoeften (intramuraal) en 98 eenheden bestemd zijn voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag (extramuraal).

De exploitant van de vijf locaties is Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), een non-profitorganisatie die zorg en diensten verstrekt aan senioren in het noorden van Nederland. De organisatie heeft acht woonzorglocatie en biedt ook thuiszorg aan.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Wij zijn bijzonder verheugd deze vijf sites aan onze zorgvastgoedportefeuille toe te voegen. De sites werden recent gebouwd, richten zich zowel op senioren met hoge zorgbehoeften als op senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag, en worden uitgebaat door een ervaren non-profitorganisatie. Bovendien is deze transactie een primeur voor Aedifica omdat het de eerste acquisitie is met een woningcorporatie als verkoper.”