Woonforte zet grote stap naar energieneutraal wonen

| Door IVVD

Woonforte zet een grote stap op de weg naar energieneutraal wonen in de toekomst. Met de vergaande energiemaatregelen die de corporatie uitvoert in de Akkerwinde en Boterbloemweg zullen 199 huurwoningen straks energielabel A++ hebben en bijna energieneutraal zijn. De eerste werkzaamheden zijn van start gegaan.

In opdracht van de corporatie start Willems Vastgoedonderhoud met de voorbereidingen bij het eerste woningblok. Over drie weken begint de aannemer met de steigers opbouwen en gaat de aannemer ook aan de slag in de woningen zelf.

Energiebesparende maatregelen
Woonforte vindt het belangrijk om oog te houden voor dalende woonlasten voor huurders. Daarom investeert de corporatie hier veel in energiebesparende maatregelen. De huurwoningen in de Akkerwinde en Boterbloemweg krijgen vloer- en dakisolatie, volledig nieuwe geïsoleerde gevels met nieuwe kozijnen en triple glas en mechanische ventilatie met warmteterugwin-installatie. Ook plaatst Woonforte gratis 14 zonnepanelen op elk van de daken. Daarmee krijgen de bewoners een gegarandeerd lagere elektrarekening.

Lagere woonlasten
De maatregelen geven meer comfort, een veiliger en gezonder binnenklimaat en minder energiekosten. Na de renovatie hebben de woningen energielabel A++. Met deze zeer energiezuinige woningen kunnen de bewoners dus flink besparen op de energiekosten.

Als de uitvoering volgens planning loopt, zijn de laatste woningen in mei 2020 aan de beurt.