Woonlandschap de Leyhoeve verkoopt wooncomplex voor 55-plussers aan Heitman

| Door IVVD

Het volledig nieuwe en innovatieve woonconcept voor 55-plussers Woonlandschap de Leyhoeve – met nu al vestigingen in Tilburg en Groningen – heeft gekozen voor de Amerikaanse vastgoedbelegger Heitman als partner voor haar groeidoelstelling.

Het populaire woonconcept heeft in Tilburg al een wachtlijst van enkele honderden potentiële bewoners. De vestiging in Groningen – begin oktober geopend door Minister Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid – is vrijwel vol en is nu ook al gestart met een wachtlijst. De Leyhoeve voorziet in “samen aangenaam oud worden”, samen met je partner, samen met je vrienden. Met gelijkgestemden gezond ouder worden, ook als er zorg nodig is.

De Leyhoeve Groningen, de doorontwikkelde versie van Tilburg, is direct gelegen aan het Oude Winschoterdiep, beschikt over 208 luxe appartementen, 2 hotelsuites en 74 zorgsuites waaronder een aantal zorghotelsuites. Om het woongenot te optimaliseren en uiteindelijk een levensloopbestendige woonomgeving te realiseren, zijn inpandig veel faciliteiten aanwezig, waaronder een brasserie, coffee corner, pizzeria, een gezellig terras aan het water en een bruin café. Maar ook een zwembad en een fitness. Er zijn diverse zalen beschikbaar voor feesten, vergaderingen en evenementen.

Het is de ambitie van De Leyhoeve om de komende jaren in Nederland te groeien naar 10 vestigingen. Om deze groei te realiseren heeft De Leyhoeve het gebouw in Groningen verkocht aan de prestigieuze internationale vastgoedbelegger Heitman – om deze vervolgens terug te huren. De Leyhoeve is ook met Heitman in gesprek over de verwerving van het gebouw in Tilburg.

Conny Westdijk Wilkes, algemeen directeur van De Leyhoeve en Jac van Melick, CEO van aandeelhouder Bonita: “We zijn erg blij met Heitman als vastgoedpartner. Heitman is een zeer gerenommeerde en kwalitatieve vastgoedbelegger. De keuze van Heitman voor De Leyhoeve geeft blijk van het zeer succesvolle woonconcept dat wij hebben ontwikkeld in combinatie met de kwaliteit van onze gebouwen. Door de samenwerking met Heitman kunnen wij ons verder richten op onze kernactiviteit – zorgen dat 55-plussers samen aangenaam oud kunnen worden. Bovendien versterkt het onze financiële positie, waarmee we vol gas verder kunnen met onze groeiplannen”.

Leyhoeve onderzoekt thans een aantal interessante locaties en verwacht op korte termijn al te berichten over de ontwikkeling van het derde en vierde woonlandschap.