Woonleefconcept met meerdere generaties onder één dak

| Door Odette Koldewey

Een nieuw thuis voor jong en oud in een prachtige woon- en leefomgeving realiseren, waar ‘elkaar ontmoeten’ in een veilige omgeving centraal staat.

In Voorthuizen hebben Woningstichting Barneveld, Neboplus en Kindercentrum Bzzzonder zich verbonden aan het nieuw te bouwen Voorthuis, een gloednieuwe woonzorglocatie, waar mensen – jong en oud – elkaar het mogelijk maken om tot bloei te komen. Op deze unieke locatie wordt gebruikgemaakt van elkaars talenten en capaciteiten, mede door de slimme indeling en opzet van het moderne pand.

In Het Voorthuis kunnen ouderen wonen, via een huurwoning van Woningstichting Barneveld. Dat zijn seniorenwoningen met mogelijkheid tot zorg die bijzonder geschikt zijn voor echtparen, om er samen te blijven wonen, ook als zorg of ondersteuning nodig is.

Gerdien van der Ent, manager Wonen Woningstichting Barneveld: ‘Wij zijn trots als Woningstichting Barneveld dat wij vanaf 2018 met Neboplus aan de wieg hebben mogen staan van dit mooie initiatief. In 2019 versterkte Bzzzonder het initiatief met de intentie om in Het Voorthuis inclusieve kinderopvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar te bieden. Heel mooi dat we zo in samenwerking met elkaar, een nieuw thuis voor jong en oud in een prachtige woon- en leefomgeving realiseren, waar ‘elkaar ontmoeten’ in een veilige omgeving centraal staat.’

De naam Het Voorthuis is een verwijzing naar het dorp Voorthuizen. Het is een bewuste keuze om het woordje ‘thuis’ cursief te schrijven omdat dit een thuis moet zijn voor alle bewoners mét of zonder zorgvraag. De naam Het Voorthuis is ook gekozen voor de opvang van al die kinderen van 0 tot 12 jaar. Zij verblijven daar veilig tot ze weer naar huis gaan…
De verwachte oplevering is in het eerste kwartaal van 2023.