Woonpartners gaat energieke samenwerking aan met drie onderhoudsbedrijven

| Door IVVD

20180626-logo-WP-geeftjeenergie-400x233De Helmondse woningcorporatie Woonpartners investeert in duurzaamheid. Voor eind 2020 wil de corporatie voor haar woningen gemiddeld energielabel B bereiken. Na een zorgvuldig selectietraject gaat Woonpartners daarvoor een samenwerking aan met drie onderhoudsbedrijven: elk®, Ballast Nedam Zuid en Rendon. Zij gaan intensief en resultaatgericht met elkaar samenwerken om ongeveer 1.900 woningen aan te passen, zodat huurders zoveel mogelijk energie kunnen besparen. Eind juni ondertekenden alle partijen de samenwerkingsovereenkomst. Ook start Woonpartners in samenwerking met Greenchoice met het aanbieden van zonnepanelen.

De samenwerking tussen Elk, Ballast Nedam Zuid en Rendon is bijzonder te noemen. Samen met Woonpartners formuleren ze gezamenlijke doelen om tot een eenduidige aanpak te komen. De bedrijven delen de verantwoordelijkheid voor het resultaat en maken gebruik van elkaars expertise. Dat komt de kwaliteit van de energetische maatregelen ten goede. Bovendien levert de samenwerking een kosten- en tijdsbesparing op, comfortabelere woningen en natuurlijk een forse energiebesparing.

Van C of slechter naar B(eter)
De woningen die aangepakt worden, zijn woningen die nu energielabel C of slechter hebben en wel nog 15 jaar of langer verhuurbaar zijn. Per complex onderzoeken de partners welke werkzaamheden nodig zijn. Daaruit vloeit een doordacht pakket met verschillende mogelijke isolerende maatregelen voort. Voor huurders staat er tegenover deze maatregelen geen huurverhoging, terwijl ze wel kunnen rekenen op lagere maandlasten door een lager energieverbruik. De werkzaamheden starten in 2018 en lopen tot het einde van 2020.

Zonnepanelen
Op dit moment onderzoekt Woonpartners ook welke woningen voorzien kunnen worden van zonnepanelen. Wanneer dat mogelijk en zinvol is, krijgen huurders die mogelijkheid voordelig aangeboden. Greenchoice is de partner voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Enthousiast en trots
Woonpartners is enthousiast om met de samenwerkingspartners aan de slag te gaan en trots dat ze op die manier een duurzame bijdrage levert aan het milieu. Elk, Ballast Nedam Zuid en Rendon gaan met veel vertrouwen de uitdaging aan om te zorgen voor energiezuinigere woningen, een lagere CO2-uitstoot, extra wooncomfort én tevreden bewoners.