Woonservice koopt grond in Assen voor bouw seniorenwoningen

| Door IVVD

Woonservice heeft de grond naast verzorgingshuis De Slingeborgh in Assen overgenomen van woningcorporatie Mooiland. Op de locatie willen zij seniorenappartementen realiseren voor de sociale verhuur. Begin dit jaar namen ze samen met woningcorporatie Actium al 248 huurwoningen over van Mooiland.

Directeur – Bestuurder Bothilde Buma: “In Assen is er behoefte aan meer sociale huurwoningen. Woonservice wil daar graag een bijdrage aan leveren. Begin dit jaar hebben wij samen met woningcorporatie Actium 248 huurwoningen kunnen behouden voor de sociale sector. Met de aankoop van de grond naast De Slingeborgh kunnen wij het aantal sociale woningen in Assen uitbreiden. Dit is van groot belang voor huurders en voor de stad Assen. Wij zijn blij dat we dit kunnen doen.”

Mooie invulling van de locatie
De grond naast verzorgingshuis De Slingeborgh was eigendom van woningcorporatie Mooiland. Mooiland kiest ervoor om zich te richten op hun kernregio Noordoost-Brabant en daarom een groot deel van haar bezit te verkopen. Bothilde Buma: “De grond is nu officieel van ons. Dit betekent dat wij aan de slag kunnen. De eerste stap is het maken van een plan. Hierover willen we graag in gesprek met de buurtbewoners en met De Slingeborgh. Zodat we samen tot een mooie invulling van de locatie komen.”