Woonstichting ’thuis verkoopt deelportefeuilles aan diverse beleggers

| Door IVVD

Woonstichting ‘thuis heeft de verkoop afgerond van een portefeuille met diverse appartementen, commerciële en maatschappelijke ruimten en garageboxen in Eindhoven, Veldhoven, Son en Breugel en Waalre. De portefeuille werd opgedeeld in drie deelportefeuilles die zijn verkocht aan verschillende beleggers. Capital Value begeleidde Woonstichting ‘thuis bij de transacties.

Helga Kessels, manager bedrijfsvoering bij ‘thuis: “De focus van ‘thuis ligt primair op het zorgen voor voldoende, betaalbare en duurzame huurwoningen. We bouwen onze portefeuille van middeldure en vrije sector bezit zorgvuldig af, zodat we kunnen doen waar we voor zijn.“

In december 2019 werden namens Woonstichting ‘thuis al 321 garageboxen verkocht aan een particuliere belegger, gespecialiseerd in de exploitatie van garageboxen. Eind februari werd de deelportefeuille met 87 appartementen verkocht aan een rechtspersoon verbonden aan een collega-corporatie gespecialiseerd in middeldure huur. Onlangs heeft de verkoop van 4 commerciële en 1 maatschappelijke ruimte plaatsgevonden aan een belegger gespecialiseerd in zorgvastgoed, waarmee de volledige portefeuille verkocht is.

Kees van Harten, directeur bij Capital Value: “Door het splitsen van de totale verkoopportefeuille in deelportefeuilles hebben verschillende beleggersdoelgroepen hun interesse getoond en hebben wij een passende nieuwe eigenaar kunnen vinden voor elk van de drie deelportefeuilles.”