Woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen genomineerd voor StiB Award 2018

| Door IVVD

woonzorgcentrum_scheldehof-400x250Woonzorgcentrum Scheldehof Vlissingen is genomineerd voor de Steden in Beweging (StiB) Award 2018. De award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. De verkiezing is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en het vakblad Vastgoedmarkt.

Scheldehof is een nieuwe huisvestingslocatie van WVO Zorg dat gerealiseerd is op de voormalige Scheldewerf, waar het Scheldekwartier ontwikkeld wordt. Het project bestaat uit een herontwikkeling van de voormalige Zware Plaatwerkerij en de daaraan gekoppelde nieuwbouw.

Het woonzorgcentrum heeft 55 woningen voor somatische zorg, 6 groepswoningen voor psychogeriatrische bewoners en 54 zorg aanleunwoningen voor zelfstandig wonende senioren.
Er zijn in totaal vier projecten genomineerd voor de STiB award. De andere drie genomineerde projecten zijn Koningshof in Gouda, Zwembad Hart van Zuid in Rotterdam en de Barones in Breda. De jury kijkt vooral naar de impuls die van het project uitgaat op de omgeving.

Bekendmaking tijdens PROVADA 2018
De winnaar van de STiB Award wordt bekend gemaakt tijdens de PROVADA. Daar kunnen ook bezoekers van Provada 2018 hun favoriet aangeven in de stand van Vastgoedmarkt. Op basis van het oordeel van de jury (4/5e) en vakgenoten (1/5e) wordt op 7 juni 2018 om 13.00 uur in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance wordt het winnende project bekend gemaakt.