Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt tot 52 miljoen garanties van Waarborgfonds

| Door IVVD

Arjen Hakbijl, lid van de raad van bestuur, heeft kredietovereenkomsten met de Rabobank en de BNG Bank getekend voor 34 miljoen euro. Daarnaast staat het Waarborgfonds garant voor nog eens 52 miljoen aan te trekken leningen. Dit maakt de weg vrij voor een groot aantal investeringen die we als ziekenhuis de komende jaren willen doen. Zoals onder meer verbouwingen en vernieuwingen binnen ons ziekenhuis, het nieuwe operatiekamercomplex en de aanschaf van een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD).

Vertrouwen
Afgelopen jaren hebben we nauwelijks geld geleend voor de investeringen die we doen als ziekenhuis. Na onderzoek van de gewenste investeringen en financieringsmogelijkheden, bleek dat het Waarborgfonds voor de Zorgsector alle vertrouwen heeft in ons ziekenhuis. Zij staan garant voor 52 miljoen van de leningen die we gaan afsluiten, onder meer bij de Nederlandse Waterschapsbank. De leningen konden worden afgesloten tegen gunstige voorwaarden en relatief lage kosten. Door de borging van het Waarborgfonds, betalen we als ziekenhuis een heel lage rente. Ook zijn we flexibel in de opnamemogelijkheden.

State of the art
Mirjam van ’t Veld, voorzitter raad van bestuur: “We zijn heel blij dat we ons meerjareninvesteringsplan nu echt uit kunnen voeren. Dat we vertrouwen hebben gekregen van het waarborgfonds en de banken bevestigt dat onze speerpunten en visie van ons ziekenhuis op steun kunnen rekenen.

Ons ziekenhuis bestaat nu al weer bijna 20 jaar in de huidige vorm, dus zijn diverse delen aan vernieuwing toe de komende jaren om ‘state of the art’ zorg te blijven leveren voor onze patiënten. Daarnaast vraagt de overheid aan ons om te investeren in vernieuwing van onze zorg, bijvoorbeeld door digitalisering en innovatie en duurzaamheid. Met deze investeringen maken we het mogelijk dat we als ziekenhuis hoog gekwalificeerde zorg kunnen blijven leveren aan onze patiënten in de Gelderse Vallei.”