Zonnepanelen, meer wooncomfort en lagere energielasten bij gelijkblijvende huur

| Door IVVD

Zonnepanelen, meer wooncomfort en lagere energielasten bij een gelijkblijvende huur. Dat is hoe woningcorporatie Mooiland thuis geeft aan huurders in Beers. Op woensdag 6 februari viert Mooiland samen met huurders en onderhoudsbedrijf elk® de oplevering van 45 gerenoveerde woningen. In Noordoost-Brabant gaat Mooiland de komende tijd door met de renovatie en verduurzaming van nog eens duizenden huurwoningen.

Mooiland werkt aan duurzaam en betaalbaar wonen. Een lage energierekening hoort daarbij. Om die reden sloot de corporatie in april 2018 een overeenkomst met zes onderhoudsbedrijven. De komende jaren gaan zij aan de slag met het energiezuiniger, veiliger en comfortabeler maken van een flink aantal huurwoningen.

Energiezuinig
In Beers kregen alle 45 woningen zonnepanelen en het energielabel A, A+ of zelfs A++. ‘‘Dit merken de huurders zeker’, zegt Mooiland-projectmanager Top Rotteveel. ‘Hun wooncomfort verbetert en de energielasten gaan omlaag. Ook dragen onze maatregelen bij aan een schoner en duurzamer milieu.’

Veiliger en gezonder
De woningen in Beers zijn verduurzaamd door elk®. Het onderhoudsbedrijf zorgde niet alleen voor de renovatie, maar maakte de woningen ook veiliger en gezonder door het keuren van de bestaande gas- en elektrische installaties, het ophangen van rookmelders en het installeren van mechanische ventilatie. Daarnaast zorgde elk® onder meer voor het buitenschilderwerk, het herstellen van de buitenvoegen en het vervangen van complete keukens, badkamers en toiletten.

Geen huurverhoging
En dat allemaal zonder huurverhoging en zonder dat de bewoners hun woning uit moesten. Naar aanloop en tijdens de werkzaamheden investeerden Mooiland en elk® veel energie en tijd in het contact met huurders. Het resultaat was dat alle bewoners instemden met de verduurzaming en renovatie. Daardoor krijgt iedereen nu een veilig, betaalbaar en comfortabel huis dat er weer goed uitziet.

Feestelijke oplevering
Tijdens de feestelijke oplevering op woensdag 6 februari ontsteekt wethouder Gerard Stoffels van de gemeente Cuijk samen met de Beerse bewoners een ‘Solar Lamp’. Deze lamp op zonne-energie symboliseert de ingebruikname van de duurzame woningen. Op dit officiële moment volgt een gezellige winterse borrel. Alle genodigden krijgen bovendien een passend cadeautje mee.