Zonnepanelen op sporthal en stadsdepot in Dordrecht

| Door IVVD

zon-op-dordrecht-onderteken-400x250Drechtse Energie mag de daken van het Stadsdepot en de Sporthal+ op het Leerpark gebruiken om daar een grote zonnepaneleninstallatie te realiseren. Op deze manier kunnen inwoners van Dordrecht zelf zonnestroom opwekken met panelen op een dak van de gemeente. Dit is afgesproken in de overeenkomst die vrijdag 23 februari is ondertekend door de gemeente Dordrecht en de regionale duurzame energiecoöperatie Drechtse Energie en heet Zon Op Dordrecht.

Naar verwachting worden de zonnepanelen komend voorjaar geplaatst. Op de twee daken is ruimte voor circa 900 panelen. Inmiddels hebben al 82 leden een voorinschrijving gedaan voor 877 panelen. Er is dus nog enige ruimte voor gegadigden.

Alle leden wonen of zijn gevestigd in een bepaald gebied rondom de daken, dit wordt het postcoderoosgebied genoemd. Zij maken gebruik van de zogenaamde postcoderoosregeling van de overheid, waarmee de lokale opwekking van groene stroom wordt gestimuleerd. De daken zijn zo gekozen dat alle inwoners en bedrijven in Dordrecht mee kunnen doen.

Deelname is mogelijk voor één of meerdere panelen voor circa 350 euro netto per paneel. Wie meedoet ontvangt van de overheid gedurende 15 jaar energiebelasting terug van het eigen elektriciteitsverbruik. In 15 jaar kan dit oplopen tot 450 euro, waarmee de inleg zichzelf ruim terugverdient.

Meedoen
Belangstellenden voor dit initiatief kunnen zich aanmelden via de website: www.drechtsestromen.net/zon.

Bron: Dordrecht