Zorgboog ontwikkelt vier sfeervolle zorgboerderijen

| Door IVVD

overeenkomst-ksw-zeilberg-ondertekendDe zorgboerderijen van de Zorgboog zijn bestemd voor dementerenden ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De Zorgboog biedt constante zorg, begeleiding en ondersteuning. Elke boerderij biedt plaats aan zeven bewoners. De kleinschalige woonvoorziening is een herkenbare, veilige plek met ruimte voor privacy. Iedere bewoner beschikt over een eigen zit-slaapkamer die naar eigen smaak en met eigen meubels ingericht kan worden. Cliënten delen de gemeenschappelijke huiskamer en keuken waarin de dagelijkse activiteiten plaatsvinden zoals gezelschapsspellen spelen, koffie drinken en het helpen bij huishoudelijke karweitjes.

Op de foto (van links naar rechts) Ton Borghs (lid raad van bestuur de Zorgboog), Helm Verhees (wethouder gemeente Deurne), Anne Wagenmakers (Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling) en Jan Dekker (ABB Bouwgroep).

Herkenbare woonsituatie
Ouderen uit de Peelregio met een agrarische achtergrond of die van het buitenleven houden, zullen zich snel vertrouwd en thuis voelen. Op het achtererf is er ruimte voor een gezamenlijke tuin waar groenten gekweekt worden. Bovendien is er de mogelijkheid om kleinvee te laten rondscharrelen. Een woonsituatie die herkenbaar is voor de bewoners uit het buitengebied. De inrichting van deze tuin wordt via een apart project opgestart waarbij de betrokkenheid en steun van de Zeilbergse gemeenschap wordt gevraagd.

Informatieavond
De direct omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd en enthousiast over de bouwplannen. Op dinsdag 16 mei aanstaande zijn omwonenden en geïnteresseerden in de gelegenheid om een informatiebijeenkomst bij te wonen. Belangstellenden zijn van harte welkom om 19.30 uur in Den Draai, Blasiusstraat 2 in Deurne.

Bestemmingsplan
Het college van B&W verleent graag haar medewerking om de plannen te realiseren. Helm Verhees, wethouder van gemeente Deurne, heeft de intentie uitgesproken om het bestemmingsplan aan te passen, zodat er op termijn kan worden gestart met de bouw van de zorgboerderijen.