De Zorggroep vervangt deel verpleeghuis door zorghotel

| Door IVVD

zorghotel-roermond-400x250Op vrijdag 28 april is Zorghotel Roermond officieel geopend door twee cliënten van de revalidatie-afdeling in Camillus. Tijdens de aansluitende Open Dag hebben bijna 2.000 belangstellenden een kijkje genomen in het zorghotel, waarin ook Revalidatiecentrum Roermond is ondergebracht.

Dit zorghotel biedt revalidatie in een comfortabele omgeving en is de vervangende nieuwbouw van de geriatrische revalidatieafdeling van het voormalige verpleeghuis Camillus in Roermond. Er wordt alles aan gedaan om voor gasten de beste omstandigheden te creëren die na hun ziekenhuisopname bijdragen aan een voorspoedig herstel en terugkeer naar huis.
Dinsdag 2 mei verhuizen de cliënten van de revalidatie-afdeling in Camillus naar hun kamer in het zorghotel.

De laagbouw naast het zorghotel biedt plaats aan de oefen- en behandelruimtes van Revalidatiecentrum Roermond. Daar werken behandelaars van De Zorggroep en het Laurentius Ziekenhuis nauw met elkaar samen op het gebied van revalidatie voor oudere en jongere doelgroepen, bewegingstherapie en sportgeneeskunde. In het revalidatiecentrum is ook Roermond Vitaal ondergebracht, de sportschool speciaal voor 55-plussers.