Zorgvastgoed – thema’s

Alle (2041) Trendradar Circulair Vastgoed Energietransitie Financiering Gezonde Gebouwen Klimaat adaptatie Vastgoedbeheer Vastgoed Strategie Zorg en Wonen
Artikel
Data-analyse maakt weg vrij naar energieneutraal onderwijsvastgoed

Voor de gemeente Groningen bracht HEVO onlangs alle data van het onderwijsvastgoed in beeld. Middels een interactief dashboard kan de gemeente nu ‘spelen’ met die data en zodoende diverse scenario’s onder de loep nemen. 

Artikel
'We moeten bouwen aan huizen én gemeenschappen’

Transformatie van de zorg is onvermijdelijk, anders moet één op de drie Nederlanders straks in de zorg werken. Hoog tijd dus voor nieuwe, slimme oplossingen. 

Artikel

Energiehub050: een circulair bouwpakket

Energiehub050: een circulair bouwpakket

Tijdelijk gebouw voor beroepsonderwijs in transitie. Energiehub050 is een opmaat naar de in 2030 geplande duurzaamheidscampus verderop op het Suikerterrein en zal naar verwachting maar een jaar of zeven staan.

Rondetafelgesprek
Regionale routekaarten helpen zorginstellingen te versnellen

‘Huisvesting is spreekwoordelijk vaak agendapunt 11b van de directievergadering. Dat moet omhoog. Los van de CO2-besparingen is er een directe link met de bedrijfsvoering. Vastgoed verduurzamen en zorg herinrichten gaan hand in hand.

Column
De kracht van financial engineering bij scholenbouw

Het is hoog tijd om naar andere financieringsopties te kijken naast het klassieke model. Vertrouwen tussen gemeente en schoolbestuur is bij doordecentralisatie de crux.

Loading