Zwembad Tijnje voortaan nog duurzamer

| Door IVVD

Dankzij royale bijdragen van het Rabobank Coöperatiefond Heerenveen-Zuidoost Friesland en de Van Teyens Fundatie uit Beetsterzwaag, kregen wij de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen en een warmwaterboiler.

De oude geisers, die nog op gas werkten, waren nodig aan vervanging toe. Door de nieuwe elektrische boiler te combineren met extra zonnepanelen wordt het water energiezuinig verwarmd. Tegelijk zijn de douches uitgebreid van 2 naar 4 warme douches, zodat voortaan meerdere bezoekers tegelijk een warme douche kunnen nemen. Dit is voor een natuurbad met onverwarmd water natuurlijk heel fijn.

Het zwembad is na een mooi zwemseizoen, met meer dan 6000 bezoekers, momenteel gesloten voor de winter. Maar vanaf volgend jaar mei zijn we weer geopend en kan er volop gebruik gemaakt worden van de nieuwe warmwatervoorziening.

Fotobijschrift: Uitreiking Cheque Coöperatiefonds door Freerk van Teijen, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, aan Hylke Bouma en Herby Poelma, Zwembad De Wispel Tijnje.