1.024 zonnepanelen voor Hanzehogeschool Groningen

| Door IVVD

zonnepark-enieDe Hanzehogeschool Groningen kiest met zonne-energie voor de verdere verduurzaming van haar gebouwen. Begin 2017 start zonne-energie leverancier enie.nl uit Groningen met de installatie van 1.024 zonnepanelen.

Bovendien wordt er een SmartFlower op het Energy Transition Center geïnstalleerd. De zonnepanelen worden verdeeld over het schuine dak van de Energy Barn, het platte dak van de Main Building en ruim 400 zonnepanelen worden in een veldopstelling langs de zuidkant van het complex geplaatst. Tot slot wordt er bij de hoofdingang een SmartFlower geplaatst om duurzame energie zichtbaar te maken. De zonnepanelen worden uitgerust met power optimizers van SolarEdge.

Initiatiefnemer van enie.nl en alumnus van de Hanzehogeschool Groningen, Patrick van der Meulen, geeft aan blij te zijn met dit project. ‘In 2014 zijn we voor het eerst plannen gaan maken om zonne-energie op te wekken voor de Hanzehogeschool Groningen. Na een uitgebreide procedure en een aanbesteding is uiteindelijk de keuze op enie.nl gevallen. Dagelijks zijn we bij enie.nl bezig om zonne-energie voor iedereen toegankelijk te maken. Dat we dit nu ook kunnen doen op de plek waar het voor mij allemaal begonnen is voelt heel bijzonder.’