Thema's Vastgoedsturing

Thema's

thema's
Nieuw

Filter Berichten

filters

Sector

Tags

Van gemeentehuis naar kindcentrum

Van gemeentehuis naar kindcentrum

Met de transformatie van een leegstaand gemeentehuis tot een kindcentrum en appartementen geeft de gemeente Kaag en Braassem op een duurzame manier invulling aan de behoeften uit de maatschappij.

Stikstofarm bouwen? Ga voor biobased

Stikstofarm bouwen? Ga voor biobased

Het stikstofbeleid ligt door een recente uitspraak van een rechtbank opnieuw onder vuur. Is biobased bouwen de oplossing? Het maakt stikstofarm bouwen in ieder geval veel eenvoudiger.

Sociaal huurappartement met circulaire warmtevoorziening

Woningcorporatie Arcade heeft een zogenaamde HeatCycle in een Haagse benedenwoning geïnstalleerd. Hiermee wordt circulaire warmte uit afvalwater gewonnen. De verwachte besparing op gas is 40 procent.

Kansen voor duurzamer gemeentelijk vastgoed

Kansen voor duurzamer gemeentelijk vastgoed

Voor gemeenten geldt: “Goed voorbeeld doet goed volgen”. Maar de praktijk is weerbarstig, blijkt uit onderzoek. Waar ligt de hulpvraag van gemeenten en hoe kan die gebundeld worden?

De Circulaire Schijf van Vijf maakt speerpunten inzichtelijk

‘Circulariteit wordt vaak te ingewikkeld gemaakt en er wordt teveel over gepraat. Het is tijd om er gewoon mee aan de slag te gaan.’ Daarvoor is de Circulaire Schijf van Vijf ontwikkeld, een handvat voor circulair bouwen.

Pionieren voor circulair slopen en bouwen

Pionieren voor circulair slopen en bouwen

7.400 m2 aan betonvloeren krijgen een tweede leven dankzij de demontage van het Prinsenhofgebouw in Arnhem. Ook kozijnen, trappen, wanden en vloerbedekking worden geoogst.

Meer laden