Kennispartner: Achmea Real Estate

Achmea Real Estate belegt al vijftien jaar in zorgvastgoed. Dat doen we voor pensioenfondsen en andere institutionele beleggers, die zich veelal voor tientallen jaren aan het vastgoed verbinden. Naast een passend financieel rendement streven wij naar een zo hoog mogelijk maatschappelijk rendement op deze beleggingen. Zo investeren we in middensegment levensloopbestendige woningen met zorg dichtbij en in duurzame anderhalvelijns zorgcentra. We werken graag samen met partijen die wijken en steden beter willen maken. Vanuit een gezamenlijke ambitie en gericht op de lange termijn.

Deelt u onze visie? Dan komen we graag met u in contact.

Achmea Real Estate
Rondetafelgesprek
Regionale routekaarten helpen zorginstellingen te versnellen

‘Huisvesting is spreekwoordelijk vaak agendapunt 11b van de directievergadering. Dat moet omhoog. Los van de CO2-besparingen is er een directe link met de bedrijfsvoering. Vastgoed verduurzamen en zorg herinrichten gaan hand in hand.

Rondetafelgesprek

Gezond langer thuis wonen: hoe dan?

Gezond langer thuis wonen: hoe dan?

In Rotterdam beseffen verschillende partijen dat ze uitdagingen rond ouderenhuisvesting, het terugdringen van de zorgvraag en het faciliteren van zorg aan huis niet alleen te lijf kunnen. Daarom werd in 2020 het Langer Thuis Akkoord 2020-2025...

Nieuwsbericht
Achmea Real Estate koopt gezondheidscentrum, woningen en MFA in Haarlem

Achmea Real Estate koopt namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) een complex met 103 levensloopbestendige woningen, een eerstelijns gezondheidscentrum en een multifunctioneel wijkgebouw in Haarlem. Verkoper is ontwikkelaar...

Bericht

Achmea Real Estate koopt intramuraal zorgcentrum in Assen

Achmea Real Estate koopt intramuraal zorgcentrum in Assen

Amsterdam, 19 oktober 2023 – Achmea Real Estate koopt namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) zorgcomplex De Slinge in Assen. Het complex wordt gebouwd op de locatie van het huidige centrum De Slingeborgh en telt 176...

Artikel
Achmea en Amstelring werken samen aan zorgvastgoed

Samenwerking tussen zorginstelling en belegger is essentieel bij het ontwikkelen van toekomstbestendig zorgvastgoed. Zorgorganisatie Amstelring en Achmea Real Estate trekken daarom samen op in Amsterdam.

Column

En ze leefden nog Gezond & Gelukkig

En ze leefden nog Gezond & Gelukkig

De gebouwde omgeving is van grote invloed op het welbevinden van mensen. Onderzoek leert namelijk dat hoe je woont (koop of huur, stad of platteland, samen of alleen) van invloed is op je geluksgevoel. En hoe gelukkiger, hoe beter het is gesteld...

Bericht
Zorginstellingen hebben sleutel tot oplossen woningcrisis

Zorgorganisaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het oplossen van de woningcrisis. Samen met marktpartijen en overheden kunnen zij zorgen voor nieuwe inclusieve woonvormen op zorgterreinen en in zorgvastgoed.

Nieuwsbericht
Syntrus Achmea koopt 32 zorgcomplexen van Orpea

Syntrus Achmea heeft 32 woon-zorgcomplexen overgenomen van zorgaanbieder Orpea. Huurder en exploitant van de complexen is Dagelijks Leven, een aanbieder van betaalbare en kleinschalige woonzorg voor mensen met dementie.

Column

Vastgoed heeft impact. En dat kun je meten

Vastgoed heeft impact. En dat kun je meten

Lange tijd stuurden institutionele beleggers vooral op financieel rendement maar inmiddels is maatschappelijk rendement, de sociale waarde van een vastgoedobject of plek, (bijna) net zo belangrijk.

Artikel
Samen zelfstandig oud worden in de Nieuwe Sint Jacob

Ontzorgen is het sleutelwoord bij het nieuwe eef-concept van Syntrus Achmea. ‘De lijntjes tussen de communitymanager, de huismeester en de zorgcoördinator zijn heel kort. Dat is de kracht van dit concept.