Achmea Real Estate koopt intramuraal zorgcentrum in Assen

| Door Dieuwke van Vuure

Amsterdam, 19 oktober 2023 – Achmea Real Estate koopt namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) zorgcomplex De Slinge in Assen. Het complex wordt gebouwd op de locatie van het huidige centrum De Slingeborgh en telt 176 intramurale zorgeenheden voor vooral oudere bewoners met een zware zorgvraag. Verkoper is ontwikkelaar Renward uit Haarlem.

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee vleugels van vier verdiepingen, die op de begane grond zijn verbonden via een middengebied. De 176 zorgeenheden zijn onderverdeeld in 16 clusters van 11 individuele eenheden, gekoppeld aan een gezamenlijke woonkamer. In het middengebied is ruimte voor een restaurant, kantoren en een fysiotherapeut. Voor werknemers en bezoekers zijn daarnaast 55 parkeerplaatsen beschikbaar. Stichting Interzorg Noord-Nederland wordt via een sale-and-lease-back huurder van het nieuwe complex.

Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum gaat het bestaande centrum De Slingeborgh, gebouwd in de jaren zeventig, in twee fases slopen en vervangen. De eerste fase wordt in maart 2025 opgeleverd en de tweede fase in november 2026. Het middengebied met een binnentuin wordt daarna een ontmoetingsruimte voor bewoners, bezoekers én buurtbewoners uit de wijk De Lariks. De sociale  functie van het bestaande zorgcomplex wordt daarmee verder uitgebreid.

Hoge maatschappelijke impact
“Deze acquisitie past in de visie van het ADHCPF om nieuwe, duurzame eenheden voor intramurale zorg te realiseren op verouderde zorglocaties”, zegt fondsmanager Daan Tettero van Achmea Real Estate. “Op deze manier wordt de continuïteit van de zorg gewaarborgd en de sociale functie van het nieuwe centrum in de wijk versterkt. De participanten in het fonds krijgen een rendabele belegging met een hoge maatschappelijke impact.”

“We zijn er zeer trots op dat door deze verkooptransactie met Achmea Real Estate wij in de huidige markt in staat zijn om met alle betrokken partijen een duurzaam woonzorggebouw voor Interzorg Noord-Nederland te gaan realiseren”, aldus Patrick Jansen, Peter Letschert en Sander te Hoonte van Renward.

Biense Dijkstra, directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma: “We zijn trots dat wij dit prachtige gebouw mogen realiseren voor Achmea en Interzorg. Het gebouw wordt voorzien van energie door middel van PV-panelen op het dak en warmtepompen in de bestaande kelder. De combinatie van de individuele woonzorgeenheden, centrale huiskamers en de gezamenlijke ontmoetingsruimte maken het zorgcomplex tot een duurzame en toekomstbestendige plek voor de regio.”

Koper en verkoper werden bij de transactie voor de notarisdiensten geadviseerd door Houthoff respectievelijk Greenberg Traurig.


Voor meer informatie:
Achmea Real Estate
Erik van der Struijs, manager Strategische Communicatie, tel. +31 6 1354 3102, erik.van.der.struijs@achmea.nl

Renward
Tel +31 (023) 204 90 01, info@renward.nl

Over Achmea Real Estate
Namens meer dan 30 pensioenfondsen en andere institutionele beleggers beheert Achmea Real Estate circa 13 miljard euro in woningen, winkels en zorgvastgoed. Wij kiezen voor investeringen met een hoge maatschappelijke waarde en een passend financieel rendement. Daarmee dragen wij bij aan een goed inkomen voor nu, straks en later. In een duurzame, aantrekkelijke leefomgeving. www.achmearealestate.nl

Over Renward
Renward is een ontwikkelende woon(zorg)belegger. Opgericht in 2015 om samen met private investeerders vastgoedprojecten te ontwikkelen. Met het realiseren van een grootschalige gebiedsontwikkeling Jozefpark in Hillegom is een eerste stap gezet om ook als belegger actief te zijn in de markt. Wij creëren duurzame leefomgevingen voor onze bewoners en ontwikkelen onze woningen energieneutraal, klimaatadaptief en woonklaar. www.renward.nl 

Over Bouwgroep Dijkstra Draisma
Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) is een bouwbedrijf met een breed aanbod in zorg, onderwijs, recreatie, kantoren en woningbouw. BGDD is niet alleen een aannemer, maar vooral een aanbieder van producten en diensten met oog op de toekomst. We willen vernieuwen, kijken naar hoe we over 30 jaar wonen, werken en recreëren in energieleverende gebouwen. We investeren in een duurzame toekomst. Samen nemen we de verantwoordelijkheid voor een leefbare wereld.