Aanleg 8.000 zonnepanelen via Zonnescholen in volle gang

| Door IVVD

zonnepanelenCBS De Wrâldpoarte in het Friese Garyp heeft als Zonneschool 98 zonnepanelen in gebruik genomen.De zonnepanelen werden geplaatst naar aanleiding van het Zonnescholen-project in opdracht van Onderwijsbureau Meppel.

Tenten Solar uit Lichtenvoorde leverde en installeerde de zonnepanelen, onder meer met behulp van lokale installateurs. Het project Zonnescholen verzorgt de gezamenlijke aanschaf en installatie van zonnepanelen voor 91 basisscholen van Dokkum tot Amsterdam. De basisscholen zijn verspreid over 7 provincies. Gezamenlijk bieden de schooldaken ruimte aan 8.000 zonnepanelen.

Zonnescholen is daarmee het grootste zonnepanelenproject in het onderwijs tot nu toe. Hotze Hofstra en teamleden zijn achter de schermen sinds 2014 bezig om het project vorm te geven. Op dit moment zijn de eerste 7 scholen voorzien van zonnepanelen, de tweede lichting volgt later dit jaar en de derde lichting volgt in 2018. In het voorjaar van 2018 zijn alle basisscholen én het kantoor van Onderwijsbureau Meppel voorzien van zonnepanelen.