Aardbevingsbestendig scholenconcept

| Door IVVD

aardbevingbestendige_school_ectorhoogstadEind november hebben ABT, Friso Bouwgroep en Ector Hoogstad Architecten het concept van ‘Onze Nieuwe School’ gepresenteerd in Groningen.

Onze Nieuwe School is een gezamenlijk ontwikkeld bouwconcept, op basis van vijf uitgangspunten. Veiligheid is leidend: de houten constructie is zeer goed bestand tegen aardbevingen. Ook worden de scholen zeer duurzaam: nul op de meter en volledig opgebouwd uit circulaire materialen. Het worden Frisse Scholen A, dus met een uitstekende luchtkwaliteit en comfort. De bouwmethode garandeert een hele snelle bouwtijd van slechts tien weken.

En tenslotte: omdat elke school en elke locatie verschillend zijn, is het ontwerp maatwerk en wordt de school in co-creatie met de gebruikers ontworpen. Het concept kan zowel toegepast worden voor vervangende nieuwbouw op de bestaande begane grondvloer en fundering, als voor volledige nieuwbouw.

Projectarchitect Koen Klijn: “Met dit concept nemen we onze verantwoordelijkheid voor een snelle en kwalitatief hoogwaardige oplossing voor de scholenbouwopgave in Groningen. Maar de bouwmethode is natuurlijk niet voorbehouden aan het aardbevingsgebied. Er is nu al belangstelling van andere gemeenten en schoolbesturen en daar komen we natuurlijk ook graag de voordelen toelichten.”

Kijk hier voor meer informatie en artist impressions.