Adrz opent nieuw Moeder en Kind centrum in Goes

| Door IVVD

20180820-Adrz-moeder-en-kindcentrum-400x250Eind september wordt in Goes het nieuwe Moeder & Kind centrum van Adrz geopend met een volledig vernieuwde kinderafdeling, kraamafdeling en verlosafdeling. In het centrum levert Adrz alle zorg voor zwangere vrouwen, kraamvrouwen, pasgeborenen en kinderen tot 18 jaar.

Aansluiten op behoefte kinderen en ouders
Met het nieuwe Moeder & Kind centrum wil Adrz aansluiten op de behoeften die kinderen, ouders en aankomende ouders hebben wanneer zij medische zorg nodig hebben. Het centrum is zo ontworpen dat moeder, partner en kind tijdens hun verblijf zo veel mogelijk bij elkaar kunnen blijven. Op de kraamafdeling kan bijvoorbeeld de partner bij moeder en kind op de kamer blijven slapen. Op de kinderafdeling is er in de kamer ook een bed voor een van de ouders.

Ruime eenpersoonskamers en couveusesuites
De ruimtes in het nieuwe centrum worden huiselijk en gezellig ingericht. Er komen ruime eenpersoonskamers met eigen voorzieningen en de verloskamers krijgen een eigen badkamer. Ook krijgt het centrum een speelkamer voor kinderen, een recreatieruimte voor jongeren en 4 couveusesuites voor pas bevallen moeders en hun baby.

Beloond met Bronzen Smiley
De stichting Kind & Ziekenhuis bekroonde de nieuwe kraamafdeling alvast met een Bronzen Smiley. De Bronzen Smiley is de hoogst haalbare onderscheiding voor een kraamafdeling. Om de smiley te ontvangen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, waaronder de aanwezigheid van kraamsuites waar moeder, partner en kind samen kunnen verblijven. De kinderafdeling is al in het bezit van een Bronzen Smiley.