Te weinig belangstelling en te hoge bouwprijs voor verbouw Museum Arnhem

| Door IVVD

museum-arnhem-400x250De aanbesteding voor de verbouw van Museum Arnhem heeft geen bouwondernemer opgeleverd die deze klus voor een acceptabele prijs wil klaren. De gemeente Arnhem heeft de procedure stopgezet. Na de sluiting van de aanbestedingstermijn, op 9 februari, bleek dat voor het bouwkundig bestek slechts één aannemer had ingeschreven. De offerte was echter veel te hoog.

De verbouwing, geraamd op bijna 15 miljoen euro, moet 550 vierkante meter extra expositieruimte opleveren, plus een opknapbeurt voor het rijksmonument. Ook is een nieuw depot voorzien voor de kunst – en archologiecollectie van de gemeente. Het bureau Benthem Crouwel Architecten uit Amsterdam mocht het ontwerp maken.

Het museum moest de deuren al sluiten vanwege bouwonderzoeken en asbestsanering. De sluiting was gepland tot eind 2019, maar zal nu naar verwachting langer duren. Museum Arnhem blijft in de tussentijd actief door middel van pop-up tentoonstellingen, educatieprogramma’s en andere activiteiten. De komende tijd onderzoekt het college hoe de ambities voor Museum Arnhem te realiseren zijn.