Bouw topsporthal Ede van start

| Door IVVD

Op woensdag 21 juni is de bouw van de nieuwe topsporthal Ede officieel gestart. Sport, spel en muziek omlijstten het startmoment. Johan Weijland (wethouder), Toine Schinkel (lid College van Bestuur COG/ROC A12) en Roland ter Hoeven (directeur Sportservice Ede) gaven het officiële startsein.

De topsporthal wordt de thuisbasis voor het ROC A12/COG, diverse Edese sportverenigingen en eredivisieclub Vallei Volleybal Prins. Maar ook individuele sporters en buurtbewoners kunnen in de topsporthal sporten, eten en elkaar ontmoeten. In de Topsporthal Ede komen topsport, recreatieve sport, onderwijs en medische expertise samen in één duurzaam gebouw. Ruim 1.100 toeschouwers kunnen straks in de topsporthal genieten van nationale en internationale (top)sportwedstrijden en -evenementen.

Het gebouw wordt aangesloten op stadsverwarming en stadskoeling van Ede. DWA is verantwoordelijk voor het installatietechnisch ontwerp. Het ontwerp is in een BIM model opgezet. Constructie, architectuur en installatietechnische componenten zijn in dit model op elkaar afgestemd en geoptimaliseerd.